SEO

SEO

SEO optimizacija ili optimizacija web stranice je marketinška disciplina usmjerena na rastu vidljivosti u organskim (neplaćenim) rezultatima tražilice.  SEO obuhvaća tehničke i kreativne elemente potrebne za poboljšanje ranga na tražilicama, povećanje prometa na stranici i da privlači pozornost tražilica. Postoje mnogi aspekti SEO-a od samih riječi na vašoj stranici sve do kako se web lokacije povezuju ( linkaju ) s vama na webu. Ponekad je SEO da utvrdite da je vaša stranica strukturirana na način da tražilice to razumiju.

SEO nije samo da izgradite vašu web stranicu kako bi bila search engine-friendly. Već se radi o tome kako bi poboljšali vašu stranicu za druge ljude također.

Zašto moja web stranica treba SEO (optimizacija)?

Većina prometa na internetu se stvara preko glavnih komercijalnih tražilica, Google-a, Bing-a i Yahoo-a! Iako društvene mreže mogu generirati promet na vašoj web stranici, ipak su tražilice primarna metoda za navigaciju većina korisnika interneta. Ovo vrijedi za sve bez obzira ako vaš web sajt pruža sadržaj, usluge, proizvode, informacije ili nešto drugo.

Zašto je važno da se vaša web stranica brzo učita ?

Brzina učitavanja web stranice je izuzetno važni faktor SEO-a. Ako je vaša stranica brza imat će bolju poziciju na tražilici te će s tim odma imati i veću konverziju. Prema istraživanjima polovica web korisnika žele da se stranica učita u roku od 3 sekunde ili manje, dok će napustiti vašu web stranicu ako se ne učita u roku od 5 sekundi.

Brzinu web-stranice na svim uređajima provjerite OVDJE

Prvo mjesto na google-u , zašto je važno?

Vaše rangiranje na prvoj stranici google-a je izuzetno važno. Dok biti na prvoj stranici znači da ste u TOP 10, presudno je ipak biti prvi 1#. Biti prvi na Google-u znači da vaš udio ukupnog prometa za traženu riječ biti 37.5% , dok za drugo mjesto 13.6% a za treće 9.4%. Dok će vam 10 mjesto koje je i dalje na prvoj stranici donijeti samo 2.4%. Druga stranica Google-a će donijeti manje od 1%.